lördag 30 maj 2009

En sådan här tur igen


Endast gäddorna var på hugget idag. Får nog bli en kvällstur i morgon kanske öringen vill bita då istället.

tisdag 26 maj 2009

Studiebesök på Ringhals

Efter studiebesöket blev jag mycket positiv till kärnkraften. Detta vore något för Melleruds kommun att satsa på bättre än alla dessa fjantiga vindkraftverk. På ena bilden av mig när jag äter glass (som trollare givetvis båtglass) ser ni hur barnen badar i det uppvärmda kylvattnet från generatorerna detta vore annars omöjligt i det annars så kalla havet. Tänk att ha en reaktor i Sunnanå och leda ut kylvattnet i lagunen detta skulle kunna bringa hit badturister hela året, samt så skulle trollare bli av med isproblematiken vintertid. Man skulle även kanske kunna plantera ut Tigerfisk.

söndag 24 maj 2009

Ett år sedan jag tröttnade på OptiMax

Farsan bogserar hem mig från Megrund. Skönt var att vi var fyra båtar som fiskade i sällskap denna dag då kilo priset på Lax steg mot skyarna.

lördag 23 maj 2009

Mannen som kan trolla älgar


Fick MMS från Levin. I dag trollar han lax istället för älg.

torsdag 21 maj 2009

Välbesökt metar tävling i Dalbergså

Då var årets metar tävling i Dalbergså över. den var välbesökt och fiske entusiaster spreds från campingen ut mot gattet i Vänern. Det var perfekta förhållanden ändå var det svår fiskat. På första plats största fisk kom Tobias Kristiansson med en sutare på 1,4kg 2a Nils Sörensen 3a Kristoffer Eriksson 4a Linus Larsson. Flest fiskar fick Mikael Nordin 18 st. 2a Johanna Kristiansson
3a Sebastian Ragnarsson.
Bild 1 Dagens vinnar fisk 1,4 kg
Bild 2 Dagens panelhöner
Bild 3 Familjen Rudell som kämpar på trotts material problem kunde ha vunnit största fisken om håv funnits
Bild 4 Maria dukar prisbordet
Bild 5 Intresset på topp
Bild 6 Varför får Denna mannen aldrig någon fisk

onsdag 20 maj 2009

Vänern har vaknat igen

Mycket trevlig eftermiddags tur fick testat att fiska i regn med nya kapellet för första gången funkade riktigt bra att sitta och mysa utan att bli blöt.
Roligt också att Vänern verkat ha vaknat igen fick en öring på 6,8 kg en lax på 58cm och en gädda som fick en hälsning från Mallorca.
I morgon är det den årliga metar tävlingen i Dalbergså som anordnas av byalaget. Tiden är kl 14-17, 25kr i startavgift. Hjärtligt välkomna!

tisdag 19 maj 2009

Hamnvakt

Då var första natt vakten avklarad. Det är faktiskt rätt så trevligt och mysigt att gå där nere nattetid, otroligt lugnt med tanke på alla sjöbodar. Det häckades endast i två av alla holkarna i natt det kanske är ruggperiod.
Simon tyckte sig ha sett en rugguggla där nere men han avfärdades snabbt av sin farfar som sa att det endast var en mes som var ute för att kasta vatten.

torsdag 14 maj 2009

Varg i Grinstad


På gården Kleven i Grinstad har man haft problem med att ungdjuren rymmer ur hagarna för att komma underfund med orsaken satte man sig på nattvakt. Det dröjde inte länge förren en varg avslöjades med att valla djuren. Bara att hoppas att han nöjer sig med detta.

onsdag 13 maj 2009

Kalsongtur

Med en kropp i samma färgskala som Bomber plo utfördes årets första kalsongtur. Inte ett napp vare sig för mig eller någon annan heller tror jag. Nu är det bara att hoppas på fisket till fredag men det verkar hur trögt som helst ute på Vänern nu.

Vore bra om alla som har båt i Sunnanå satte på sitt klistermärke underlättar för hamnkapten.

tisdag 12 maj 2009

Farsan fiskar


I dag fiskar min fader undrar om han kan lura en sådan här firre igen. verkar vara kanon väder ute på sjön.Hoppas på fiske fredag förmiddag.

söndag 10 maj 2009

Slut på goda tider

Denna syn är nu ett minne blott. I dag eldades det för sista gången i Åsen och livet som nattuggla är förbi. Till veckan kommer ovälkommet besök till våran fabrik, polska pirater våra före detta kära kollegor är på väg hit för att montera ner delar av fabriken för att ta med sig hem till Polen.

lördag 2 maj 2009

Napp på utlägg

Endast en mås i dag på sal 25 (slutade lyckligt både för måsen och Simon)

fredag 1 maj 2009

Ett terror MMS från Bullarn

Sådana här MMS höjer ej arbetsmoralen. Speciellt när man plockar sten som är osäljbar. Hoppas på fin väder i morgon då skall jag och storfiskare Simon ut, om ej vindarna är för sätter stopp för det.